zdroj foto: twitter.com/bhoraticle

Viac ako 80 rokov ľudstvo nemenilo farbu čokolády. To je však minulosť. Toto je RUBÍNOVÁ čokoláda

monika.casova
Sep 7, 06:18

Na svete je podľa nás len minimum ľudí, ktorí by nemali v obľube čokoládu. Každý si nájde tú svoju, no viac ako 80 rokov si ľudia vyberali z bielej, mliečnej, či horkej čokolády. Teraz ale na trh prichádza tzv. rubínová čokoláda.

Len pred pár dňami švajčiarska firma Barry Callebaut uviedla na trh túto sladkú novinku, ktorá sa už na prvý pohľad odlišuje od bežnej čokolády. Mnohí by ju už dokonca čokoládou ani nenazvali. 

Švajčiarski vedci použili špeciálne rubínové kakaové bôby (v anj. ruby) a vyrobili čokoládu, ktorá má vlastnú špecifickú chuť neporovnateľnú s ostatnými druhmi. Jej chuť je ľahká, no intenzívna. Je plná rôznych chutí bobuľového ovocia aj napriek tomu, že pri jej výrobe nebolo žiadne bobuľové ovocie použité. Názov dostala samozrejme vďaka svojej farbe. 

Zdroj: facebook.com/BarryCallebautGroup

Zdroj: facebook.com/BarryCallebautGroup

Tí, ktorí ju stihli vyskúšať tvrdia, že nie horká, ani sladká, že je úplne jedinečná. To zrejme tejto novinke zaručí úspech na trhu, pretože švajčiarska firma dúfa, že osloví hlavne mladú generáciu, o ktorej hovorí ako o "generácii s túžbou užívať si naplno krásy tohto sveta." 

Zdroj: facebook.com/BarryCallebautGroup

telegraph.co.uk

Sep 7, 06:18

Komentáre

Odporúčame ti
Funradio